Trazili ste - eto vam
STUP SRAMA
Blog
utorak, prosinac 18, 2007
Clanak je prenesen sa portala ChaosZone.de


Pronadjeno novorodjence u stali - policija i Zavod za socijalnu skrb provode istragu
Stolar iz Nazareta i maloljetna majka privremeno uhiceni

BETLEHEM, JUDEA - Jedan zabrinuti gradjanin je u ranim jutarnjim satima alarmirao drzavne sluzbe. Otkrio je mladu obitelj koja zivi u stali. Pri dolasku na lice mjesta, sluzbenici Zavoda za socijalnu skrb te pripadnici policije zatekli su u stali 14-godisnju majku Mariju H. iz Nazareta te njeno novorodjenjce zamotano u krpe i polozeno u hranilicu za krave.

Jedan muskarac (kasnije identificiran kao Josip H. takodjer iz Nazareta) pokusao je ometati radnike socijalne sluzbe pri privodjenju majke i djeteta. Josip je, uz podrsku nazocnih pastira te trojice neidentificiranih stranaca, pokusao sprijeciti odvodjenje djeteta ali ga je policija u tome omela.

Uhicena su i trojica stranaca koji su se predstavili kao "mudraci" jedne istocne drzave. Ministarstvo unutarnjih poslova te carina su u potrazi za informacijama o porijeklu navedene trojice muskaraca, koji ocigledno ilegalno borave u drzavi. Glasnogovornik policijske uprave je izjavio da nisu imali kod sebe nikakve osobne dokumente, ali su bili u posjedu zlata kao i vjerojatno zabranjenih substanci. Opirali su se uhicenju tvrdeci kako im je Bog dao zadatak da odmah idu kuci i izbjegavaju bilo kakav kontakt sa sluzbenim organima. Pronadjene kemikalije su poslane na daljnju obradu u kriminalisticki laboratorij.

Mjesto boravka novorodjenceta se do daljnjega nece objavljivati. Brzo rjesavanje ovoga slucaja je vrlo upitno. Suradnica socijalne sluzbe je izjavila: "Otac je srednje dobi a majka sigurno jos nije punoljetna. Upravo provjeravamo u Nazaretu u kojoj vezi se njih dvoje nalaze." Marija je sprovedena u bolnicu u Betlehemu na medicinske i psihijatrijske pretrage te mora racunati sa optuzbom zbog nehaja. Njeno dusevno stanje se pazljivo promatra jer tvrdi da je jos djevica te da je otac novorodjenceta - Bog.

U sluzbenom priopcenju voditelja psihijatrijskog odjela se navodi: "Nije moj posao ljudima govoriti u sto da vjeruju, ali kad vjera - kao u ovom slucaju - vodi do toga da se ugrozava zivot novorodjenceta, onda takve ljude treba smatrati opasnima. Cinjenica da su na licu mjesta pronadjene droge, koje su vjerojatno dijelili nazocni stranci, opravdava nase sumnje. No siguran sam da ce svi sudionici ovoga dogadjaja nakon par godina terapije moci postati ponovno normalni clanovi naseg drustva."

Posljednja informacija koju smo dobili govori da nazocni pastiri tvrde kako im je jedan veliki covjek u bijeloj nocnoj kosulji i sa krilima (!) na ledjima zapovjedio da potraze stalu i cestitaju novorodjencetu. Glasnogovornik odjela za narkotike je o tome izjavio: "To je vjerojatno najgluplji izgovor koji sam iakd cuo od nekog napusenog dzankija."
remarque @ 13:18 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.