Trazili ste - eto vam
STUP SRAMA
Blog
utorak, rujan 11, 2007
Kritizirati tudji nacin i rezultate rada je zajebana stvar. A posebno je zajebana stvar svoju egzistenciju zasnovati na tom obliku kritike. No definitivno je najzajebanije kad se vrlo brzo pokaze da bas taj, koji je po vlastitom izboru uvijek na prvoj liniji bojisnice protiv traljavosti i gresaka u obavljanju duznosti (ili barem tvrdi da to jeste), pri daleko jednostavnijem zadatku potpuno - zakaze.

Naravno da je za drustvo opcenito daleko bitnije funkcioniranje pravnog sustava, ukidanje mita, stanje u zdravstvu ili - najaktuelnije - kritika na racun nedovoljne opremljenosti vatrogasnih postrojbi ove drzave. No, ipak bi se od lovca na sve ove nedostatke moglo valjda ocekivati da se barem pobrine da ono malo obveza koje ako nista drugo ono teoretski ima (nastranu to sto ga subjektivno boli ona stvar za teoriju) odradi kao treba. Kao npr. pobrinut se da mu portal preko kojega zadivljuje javnost novim rekordima u transformiranju klonova u reklamno relevantne brojke i siri istinu od intimnoj depliaciji zagrebacke turbo-folk elite bude dostupan u okvirima i na nacin koji bi se barem priblizno mogli nazvati profesionalnim i savjesnim.

Ali ne.

Ocigledno je daleko lakse drugima nabijati na nos greske i greskice, nego se sam pobrinuti da neke osnovne stvari profesionalno funkcioniraju. Pa ako je vec netko sam izabrao baviti se vodjenjem web-portala, onda bi mu valjda trebalo biti jasno da je dostupnost istoga uz sve popratne obveze i poslove osnovno mjerilo profesionalnog ponasanja. Dobro, kontraargument bi svakako mogao biti "pa ako se mi u tehnici pocnemo profesionalno ponasati, usrat ce se ova piskarala da ce i od njih traziti da se profesionalno bave novinarstvom." Ali s druge strane...zar nije stvarno jednog iskrenog webmastera i(li) programera stvarno sram kad mu je portal mjesecima  kurcu i danima sluzi ne kao prozor u svijet skandala nego kao plakatni stup vlastite nesposobnosti?

No, treba sve gledati sa pozitivne strane. Sva sreca pa je za ovaj kaos zaduzena ekipa tu gdje jeste. A ne na nekoj poziciji u recimo bolnici. Ili da vode kakvu vatrogasnu postrojbu. Ili opcenito na nekom imalo odgovornijem poslu od kreatora samoprozvanog vodeceg portala u HR. Ili kako li se vec sve ne tituliraju.

Neka su tu gdje jesu. I slobodno neka portal i dalje radi kao stojadin na kisi, crkava svako malo, slobodno nas i dalje uvjeravajte da opce funkcije portala vama nisu potrebne...samo i dalje tako. Glavno da ste zabavljeni. I da vam ne pada na pamet naci novi posao.

Jer sa ovakvom radnom i poslovnom filozofijom bi na svakom drugom mjestu napravili stvarnu katastrofu.


P.S. Najbolji pokazatelj gdje je ovaj portal pozicioniran i kolika mu je stvarna vaznost u hrvatskom medijskom svijetu bit ce broj i oblik vijesti o ovoj sramoti koja se odvija vec dva dana. Zasto imam utisak da nece biti - nijedne?

P.S.S. Zahvaljujem se unaprijed sto ce i ovaj clanak zavrsiti na naslovnici
remarque @ 12:59 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.