Trazili ste - eto vam
STUP SRAMA
Blog
nedjelja, prosinac 23, 2007
Medju mnostvom suvisnih stvari koje pamtim (ili kako bi to jedan moj poznanik precizno formulirao "jedna suvisna ali interesantna informacija") nalazi se i jedna recenica otisnuta krajem 80-ih na ulaznicu u danas naravno nepostojeci karlovacki disco-club "Feferon", a koja je glasila "Kratka je noc onome tko spava".

Fakat.

Tek kad provedemo jednu noc budni, shvatimo koliko vremena neprimijeceno promakne kraj nas. I to vrlo kvalitetnog vremena. Neopterecenog suvisnim zvukovima, bojama i prije svega suvisnim ljudima. Niti jedan grad ne mozete dozivjeti tako svjesno i neometano kao nocu. Niti jedna misao ne dolazi tako jasno kao nocu. Niti jedan razgovor nije tako intenzivan kao nocu. Atmosfera je nocu pitomija, ljudi su nocu otvoreniji, zrak je nocu mirniji. Nista nam ne odvlaci paznju. Daleko lakse je sami usmjeravamo kamo u tom trenu zelimo.

I potpuno je svejedno da li je to neka topla ljetna ili maglovita i snijezna zimska noc. Bitno je da se svjesno utopimo u njen mir.

Nikad nisam zalio za nekim propustenim danima. Ali cesto za mnogim propustenim nocima. Danas je luksuz provesti budan noc. I tek se ranom zorom i s prvim zvukovima maknuti sa puta svekolikim naporima dana. 

Uzivajte u blagdanima. Ja cu u blagnocima. Vrijeme je za malo luksuza po mojoj mjeri.
remarque @ 01:53 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.