Trazili ste - eto vam
STUP SRAMA
Blog
četvrtak, rujan 14, 2006


Navodno je Bog svugdje i uvijek nazocan. Tako kazu. A tesko je provjeriti jel istina. Za razliku od njegovog navodnog direktnog zastupnika medju nama smrtnicima, bivseg sefa nekadasnje inkvizicije, bozjeg rottweilera Benedikta XVI (Artist Formerly Known as Josef Ratzinger). Taj je posljednjih 6 dana boravka u rodnoj mu Bavarskoj bio neosporivo nazocan uvijek i svugdje.
Sto osobno, sto na 16 razlicitih TV-programa. Gdje se od 0-24 moglo gledati sto je Ratzi radio, sto radi i sto ce raditi. Ovih dana sam se bojao ukljuciti PC. Da mi neki virus made in Vatikan nebi Ratzija isporucio ravno na desktop.

Zahvaljujuci revnim novinarima, izvjestiteljima i svima onima koje su pozvali (ili koji su se iz nepoznatih razloga osjecali pozvanima) reci nesto o Benediktu Sveprisutnome, postalo nam je svima jasno da i glavni pastir ima sasvim zemaljske probleme. Prije svega nadrkanog brata, koji i dan danas ne propusta niti jednu priliku skresat u kameru sve svece kompletnom kardinalskom zboru sto je zajebao i njegove i bratove mu planove za mirovinu. Zbog cega ga je valjda Benedikt ostavio da za kaznu stoji na groblju (tokom jednog od “privatnih” termina snimanih sa jedno 15-ak kamera) dok se on rasirio svom duzinom postavljene klupice za klecanje. Drugi veliki problem vrijedan petominutne diskusije reportera i nekog od “strucnjaka” ticao se Ratzingerove dvije macke. Za koje se ne zna da li ce ostati u kuci ili ce ih Benedikt nekako prosvercat u Vatikan.
Kad vec kao prvi covjek jedne drzave nema First Lady da bar ima First Cat. Al izgleda da se macke nisu mogle dogovorit koja ce biti First Cat pa su ostale u svom selu. I naposlijetku, veliko pitanje sto ce biti sa Ratzingerovom privatnom kucom. Frisko ofarbanom za dvosatni posjet vlasnika. To me navelo da odlucim postati slijedeci Papa. Jer kad sam se vratio nakon dva mjeseca izbivanja, moj stan nije bio ofarban. Niti vrt pokosen. Kako god, Ratzijeva povelika kuca sa povelikim vrtom ostaje prazna. Ocigledno mu jos nije palo na pamet pokloniti je npr. organizaciji koju vodi da je dodijeli nekoj obitelji bez smjestaja ili djeci bez roditelja. Macke imaju prednost.

Iako je moja karijera u katolickoj crkvi zapela odmah iza krstenja davne 1973 (kada se to, navodno, nije smjelo raditi pa mi niti danas nije jasno kako su moji to neprimijeceno uspjeli izvesti u crkvi usred grada i usred bijela dana), prva pomisao pri pogledu na cijeli taj cirkus - sa 5000 policajaca za zastitu, blokiranim gradovima i navodnim privatnim terminima prenosenim uzivo na barem tri programa odjednom- bila je zabrinjavajuce krscanska: „Boze, oprosti im,ne znaju sto rade....“
remarque @ 20:07 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.