Trazili ste - eto vam
STUP SRAMA
Blog
nedjelja, prosinac 24, 2006
Postoje pitanja koja ljudi postavljaju reda radi iako uopce nemaju nikakvog smisla. Znam da se blize Bozicni blagdani, ali kad me netko na +14 stupnjeva Celzija pita dali sam vec u bozicnom raspolozenju, iskreno posumnjam u njegove mentalne sposobnosti. Jer malo njih koji ovdje zive je rodjeno u Australiji ili negdje na Havajima pa da su navikli na Bozic bez snijega, mraza i zamagljenih cvikera pri ulasku u toplu prostoriju. A samo takvi bi imali opravdanja za to glupo pitanje.

Ja sam rodjen i odrastao u zemljopisnom podrucju u kojem Djed Mraz, zabundan do vrata, dolazi na sanjkama zato sto je tada zima i snijeg. I da bi me uhvatilo ista slicno bozicnom raspolozenju treba mi kao prvo zima i snijeg. Bez da za to moram posjetiti Aljasku ili volontirati na meteoroloskoj stanici na Sjevernom polu. I bas me briga ako me netko zato smatra tvrdoglavim. Tu nema kompromisa. Vidjet na krovu kuce mehanickog medvjeda na skijama kako grebe po crijepovima bez trunke snijega za mene je horor gori od sabranih djela Freddy Krügera. Ili mehanickog irvasa u vrtu kako pase travu.

U moje vrijeme (dzizus krajst, kao da ovo pricam unucima) nije bilo Djeda Mraza koji se setao u majici kratkih rukava jer bi pod bundom kolabirao od vrucine. Niti sam par mjeseci kasnije u vrtu nalazio smrznute uskrsnje zeceve junacki poginule pri pokusaju da sakriju uskrsanja jaja u pola metra dubokom snijegu.

Mislim da je vrijeme za radikalne promjene. Na primjer da Djed Mraz i uskrsnji zec zamjene radnu odjecu. Ili - jos bolje - da se Djed Mraz zaposli tek pocetkom ozujka. A da se sad angaziraju zecevi. Te tako Bozic i Uskrs zamjene termine kako bi ugodjajno sve opet bilo na svom mjestu.

Jer ovako kako je sada stvarno vise nema smisla.


remarque @ 03:48 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.